Hudormefjerner

hudormefjernerVi er mange, der kender til de irriterende små sorte prikker på næsen, i panden eller på hagen. De små sorte prikker kaldes også hudorme eller på engelsk ’Blackhead’.

Hudorme kan med tiden udvikle sig til betændte bumser, hvis ikke de bliver behandlet eller fjernet med det samme. Det er vigtigt at pointere, at hudorme ikke er farlige, men at de alligevel kan være vældigt irriterende og med tiden forårsage sår og ar, hvis ikke man behandler dem korrekt.

I denne artikel sætter vi fokus på hudorme – hvorledes opstår de, og hvordan slipper man af med dem igen? Hvis du selv går og døjer med fedtet hud og hudorme, så kan vi anbefale dig at kigge med på siden her, hvor vi vil guide dig igennem et par nemme men essentielle steps til at få ren hud igen.

Australian Bodycare - Face serien

Australian Bodycare - Face serienSom vi nævnte tidligere, så er der flere forskellige måder at behandle uren hud på.

En af måderne er ved hjælp af den førnævnte pincet til hudorme, mens en anden og mere forebyggende måde er ved hjælp af særlige renseprodukter.

I dag findes der et væld af produkter og cremer specifikt til uren hud, og her er face serien fra Australian Bodycare altså én af de bedste på markedet.

I denne serie får du en ansigtsrens, en face tonic, creme samt en lindrende creme-stift til smertefulde bumser og hudorme. Denne face serie indeholder vigtige nøgleelementer i en god hudplejerutine.

Det er først og fremmest vigtigt altid at rense sit ansigt efter en dag på arbejde eller i skole. Dertil er det en super god idé at gøre brug af en særlig face tonic, som går ind og renser i dybden. Slutteligt må du aldrig glemme at gøre brug af en god ansigtscreme, der passer til din hudtype.

Mange tror, at fordi deres hud er særligt fedtet, at der dermed ikke er brug for ekstra fugtgivende cremer. Dette er dog langtfra tilfældet – hvis ikke huden får den nødvendige fugt dagligt, vil den ultimativt producere flere olier for at holde huden på ansigtet ved lige. Dette har den ærgerlige konsekvens, at du i sidste ende får flere hudorme og urenheder at døje med.

Njord Blackhead remover

hudorme tangKært barn har mange navne, og uanset om du kalder dette hudorme fjerner værktøj for en blackhead remover eller hudorm pincet, så har værktøjet den samme effekt.

Denne pincet til hudorme er særligt udviklet og designet til at fjerne hudorme skånsomt fra hudens overfalde, uden at du behøver at røre ved din hud med dine hænder. At have en specifik hudorme tang til at gøre arbejdet for dig vil lette processen gevaldigt og ultimativt give dig det flotteste resultat.

Når du skal gøre brug af din hudorm pincet, placerer du den ganske enkelt bare med dens runde hoved omkring hudormen og trykker derefter let til. Det er vigtigt, at du ikke presser for hårdt imod huden, når du gør brug af pincetten, idet det i værste fald kan skade huden omkring hudormen og dermed øge risikoen for ar i fremtiden.

Denne blackhead remover kan også bruges til bumser, og du vil hurtigt opleve, hvor nemt og enkelt det bliver at fjerne urenheder fra huden.

Sørg altid for at rense dit ansigt, inden du gør brug af denne hudorme pincet. Når du er færdig med at bruge din blackhead remover, er det alfa og omega, at du renser den efter brug – gerne med en desinficerende gel eller lignende.

Dette skal sikre, at du ikke får flere urenheder i fremtiden ved at bruge en beskidt pincet. Pincetten vil dermed ikke sprede bakterier rundt på dit ansigt, som dine hænder og fingerspidser eksempelvis ville gøre det.

Hvad er hudorme?

Allerførst vil vi vide os sikre på, at alle vores læsere er indforstået med, hvad en hudorm er, og hvad den gør for huden.

En hudorm er ganske enkelt konsekvensen af forstørrede og tilstoppede pore.

Huden på kroppen er forsynet med en masse pore, nogle større end andre, og deres vigtigste opgave er at lade huden ’ånde’.

Porerne i huden står derfor for at transportere naturlige olier, eller med andre ord talg, og sved ud, når kroppen bliver opvarmet.

Nogle mennesker producerer mere talg end andre, og dette kan altså derfor give sig til udtryk ved tilstoppede pore. Når talgen tilstopper porerne i huden, vil det give sig til udtryk ved små sorte prikker. Typisk ser man en hudorm på næsen eller på hagen, idet det er her, der typisk produceres mest talg hos mennesker.

Talgen, der bliver produceret, er ganske naturlig og er kun med til at vedligeholde din huds elasticitet. Der vil dog altid være nogle mennesker, der producerer mere talg end andre og dermed være særligt ramt af hudorme og bumser.

Førhen har man sagt, at hudorme og bumser kun var noget, der opstod i teenageårene og derefter forsvandt igen. Det er dog ikke helt rigtigt, idet hudorme kan sidde på huden og irritere, uanset hvor gammel man er.

Er bumser og hudorme det samme?

Som vi nævnte før i artiklen, så kan en hudorm med tiden godt udvikle sig til at blive en irriterende bums. Derfor kan man godt spørge sig selv – er en bums og en hudorm det samme? Det er et glimrende spørgsmål, og helt generelt kan man godt sige, at de to ting er den samme.

Hudormen tager sig som sagt ud som en tilstoppet pore, og det samme kan man altså sige om en bums. Ligheden ligger altså i, at de begge er en del af en proces af tilstoppede porer og overproduktion af talg.

Forskellen ligger dog i, at de ikke udgør samme fase af denne proces. Hvor hudormen kan indikere, at der er en overproduktion af talg, kan bumsen indikere, at der er opstået en betændelsestilstand i det tilstoppede område.

Skal man gå yderligere i dybden med denne proces af overproduktion af talg, kan man også gå helt tilbage til de begyndende hudorme. Her vil de tage sig ud som hvide hudorme, der også indikerer en overproduktion af talg. Her er de dog endnu ikke indgået i den særlige iltningsproces forårsaget af hudens reaktion på udeomgivelserne.

Når iltningsprocessen er fundet sted, vil den hvide hudorm tage sig ud som en sort hudorm, som vi kender dem. Normalvis snakker man ikke om hvide hudorme, idet de umiddelbart ikke er synlige for os. Det er den sorte hudorm til gengæld, og det er altså derfor, at det kun er denne type, vi normalvis tager udgangspunkt i.

Hvordan fjerner man hudorme

hudorme maskeNu da vi har fået afklaret, hvad hudorme er, og hvad deres rolle spiller i forhold til uren hud, så er det på tide, at vi får skitseret, hvorledes man kan komme af med sine hudorme igen.

Hudorme er som sagt ikke farlige men kan alligevel være irriterende at have på huden, og derfor er det for nogen en sand befrielse at få dem fjernet. Dette kan ske på mange måder.

Nogle vælger at gå til særlige dermatologer for at få sine hudorme fjernet, mens andre vælger at gøre det selv. I denne artikel vil vi fokusere på, hvorledes du selv kan være med til at fjerne den der irriterende hudorm på næsen.

Når man vælger at fjerne sine hudorme selv, er der flere forskellige måder at gøre dette på. Enten kan det gøres ved hjælp af en særlig hudorme fjerner værktøj eller ved hjælp af særlige rensende produkter til ansigtet og dertilhørende plejende masker og cremer.

For at få den fulde effekt af behandlingen, kan man med fordel kombinere disse to metoder.

Herunder har vi samlet et par af de bedste produkter, der hurtigt og effektivt fjerner dine hudorme. Er du derfor i øjeblikket på jagt efter den perfekte blackhead remover eller måske bare en ansigtsmaske mod hudorme, så kan det altså betale sig at læse med videre i artiklen her.

Fjern hudorme med bagepulver

I takt med at der er kommet flere hudpleje produkter på markedet målrettet uren hud, er der også blevet udviklet flere opskrifter på hjemmelavede hudorme masker.

En hudorme maske er ganske enkelt en ansigtsmaske med specifikke ingredienser, der skal gå ind og aktivere huden og fjerne overskydende talg.

Disse masker kan du nemt lave derhjemme med de ingredienser, du har i dit køkken.

En af de mest hyppige ingredienser er bagepulver. Det lyder umiddelbart mærkeligt, men i virkeligheden har bagepulver evnen til at aktivere de øvrige ingredienser i din hjemmelavede maske, således at de virker, som de skal.

Hudorme kan også forekomme på resten af kroppen

Hudorme er ikke kun noget, man ser på næsen, i panden eller på hagen. Hudorme kan som sådan opstå overalt på din krop, hvor der er en overproduktion af talg.

Nogle oplever, at der opstår mange hudorme på ryggen, mens andre oplever hudorme i øret. Uanset hvad, er det helt normalt, at der opstår hudorme andre steder på kroppen end bare i ansigtet. Her kan det dog være svært selv at fjerne dem, hvis de sidder i øret eller på ryggen.

Her kan det være en stor fordel at søge til din nærmeste dermatolog for at få rådgivning og hjælp til at fjerne dem.

Det kan også være en kæmpe hjælp, hvis din ven eller partner kan stå for at smøre plejende creme på de steder af kroppen, som du ikke selv kan nå.

Herefter kan det være en god idé at gøre brug af en særlig hudorme suger, der nemt og hurtigt kan suge det værste skidt og snavs fra huden, således at hudormene ikke længere har grobund for at blive dannet.

På denne måde kan du altså være sikker på, at slippe af med de irriterende hudorme, uanset hvor de måtte sidde.

Alt i alt er hudorme altså en ganske normal ting for alle mennesker. De kan opstå de steder på kroppen, hvor du har særligt fedtet eller uren hud.

En god tommelfingerregel er, at du aldrig må pille ved hudorme eller bumser med dine hænder, hvis ikke disse er blevet rengjort forinden. Dette vil ultimativt sprede flere bakterier rundt på din hud og i værste fald forårsage flere urenheder.

Sørg derfor for at pleje dit ansigt dagligt med produkter, der passer til din hudtype.

Hvis der skulle opstå urenheder undervejs, kan du med fordel gøre brug af den særlige blackhead remover, således at du ikke bruger dine hænder til dette.