Fluenet til dør

fluenet til dørI sommerhalvåret kan det være en ren befrielse at lukke dørene op i hjemmet og lade den friske luft komme indenfor. Det er ikke mange måneder, at dette kan lade sig gøre, hvis man altså befinder sig i Danmark.

Det er kun de sene forårsmåneder og de varme sommermåneder, at dørene kan stå frit åbent ud til haven eller altanen. Derfor er der naturligvis mange, der benytter sig af muligheden for at få luftet ud i hjemmet og byde sommervarmen hjerteligt velkommen.

Når man åbner op for både vinduer og døre i hjemmet, er man også nødsaget til at være opmærksom på, hvad der kommer indenfor – dette gælder uanset, om det er nyslået græs fra haven, eller om det er irriterende fluer og myg.

Særligt det sidstnævnte kan være med til at spolere den ellers så dejlige sommerstemning med frisk luft indendørs. Heldigvis er der en løsning på problemet. I takt med at diverse produkter imod fluer og insekter er blevet forbedret og mere innovative end nogensinde før, så har man også arbejdet og videreudviklet på det såkaldte fluenet til dør. Er du derfor interesseret i at lade sommervarmen og den friske luft passere igennem din stue, uden at der kommer irriterende insekter indenfor, så kan du med garanti tilegne dig en masse inspiration fra vores artikel her på siden.

Sådan fungerer et myggenet til dør

flueHvis du kunne tænke dig at holde insekter ude af din bolig, mens du lufter ud i sommervarmen, så er et myggenet til din dør det helt rette valg for dig. I dag findes der et væld af forskellige insektnet til dine døre og vinduer, som formår at holde alle insekter ude. Hvilke slags fluenet, du kan investere i til din bolig, vil vi komme ind på lidt senere i artiklen. Her vil du kunne tilegne dig en masse viden omkring, hvilke slags myggenet til dør der passer til de forskellige typer af terrasse- og altandøre.

Allerførst vil vi dog lige skitsere for vores læsere, hvorledes et myggenet til dør fungerer samt hvordan det kan blive brugt i hverdagen. Med tiden er der, som nævnt, kommet mange nye typer af insektnet, men funktionen af dem er den samme. Det klassiske insektnet fungerer på den måde, at det fæstnes til den dør, du kunne tænke dig at holde åben. Mange myggenet tager sig ud som en ’ekstra’ dør og sættes dermed fast til dørkarmen. Når du dermed åbner op for din dør, så vil myggenettet fungerer som en ekstra beskyttelse mod insekter indendørs. Nettet kan du nemt skyde til siden eller åbne op for som en almindelig dør, hvis du vil helt udenfor og nyde sommervarmen.

De forskellige insektnet kan fæstnes til din dør på mange måder. Den mest anvendte måde er ved magnetlukning. Dette tillader nemlig en nem og hurtig montering af nettet på din dør. Fluenet til dør med magneter er dermed den mest anvendte type af insektnet, og du kan med fordel kigge efter denne type, når du skal lukke insekterne ude af dit hjem.

Hvilke fordele har et insektnet til dør?

Det giver helt sig selv, at et insektnet til døre forhindrer kryb og kravl i at komme indenfor i huset, når dørene åbnes op. Det vil ultimativt lette inde livet gevaldigt, idet du ikke behøver at bekymre dig om irriterende myg om nattet og fluer i aftensmaden. Dertil er det også vigtigt at pointere, at et insektnet med magnetlukning kan skåne dig og dine nærmeste for mange irritationsmomenter. Her tænker vi særligt på de mange allergiske reaktioner, som danskerne årligt får ved eksempelvis bistik eller anden form for insektbid. Her kan et insektnet altså være med til at minimere risikoen for allergiske reaktioner fremkommet af diverse insektbid.

Har du, eller en af dine familiemedlemmer, derfor allergi overfor bistik eller andre insektbid, så kan et flueforhæng altså være en super god løsning imod dette problem.

Forskellige slags fluenet til dør

slip for de mange forskellige insekterSom vi nævnte tidligere i artiklen, så findes der et væld af forskellige fluenet til dør, som du kan investere i til din bolig. Den mest almindelige type af myggenet til dør er den såkaldte ’forsatsdør’. Nettet fungerer altså dermed som en ekstra dør, der monteres enten udvendigt eller indvendigt på din dørkarm. Den vil altid sidde godt fast på karmen, og kan dermed holde alle former for insekter ude af din bolig. Fluenet metal er en foretrukken type af insektnet til døre, og langt de fleste net vil derfor være udført i solidt aluminium.

Udover den såkaldte ’forsatsdør’ findes der to andre versioner af fluenet – skydedørsversionen og rulledørsversionen. Begge versioner fastmonteres til din dørkarm men har forskellige åbne- og lukkemekanismer. Hvor forsatsdøren åbner som en normal dør, vil skydedøren og rulledøren åbne i den retning, du ønsker. Dette giver dig ultimativt mere plads i din bolig, og du kan helt selv vælge, hvilken åbne- og lukkemekanisme du foretrækker.

Myggenet til camping

Udover de populære fluenet til terrassedør findes der altså også andre typer af flueforhæng. Er du vild med campinglivet og har måske din helt egen campingvogn, så kan et myggenet til camping altså være en ideel løsning til dig. Denne type af myggenet fungerer grundlæggende på samme måde som de førnævnte versioner af insektnet. Forskellen er bare, at der typisk vil være en midtesektion på dit myggenet til camping, der automatisk lukker ved hjælp af magneter. Fluenet med magneter er altså den type net, du bør kigge efter, hvis du kunne tænke dig et praktisk net til din campingdør.

Andre gode løsninger imod myg i huset

Hvis du vil være helt sikker på ikke at få myg og insekter ind på soveværelset om natten, så kan vi udover de praktiske fluenet også anbefale dig at investere i et særligt myggenet til seng. Dette vil holde alle insekter væk fra dig, mens du sover, og du behøver dermed ikke at bekymre dig om irriterende myggebid eller andre insekter, når du sover.

Hvis du kunne tænke dig at investere i en praktisk løsning imod myg og insekter i huset, så kan du med fordel tage et kig på insektnet priser og finde det fluenet tilbud, der passer bedst til dine behov.