Fjernstyrede droner – et godt bud på årets gadget 2014

fjernstyrede dronerDe fleste forbinder nok begrebet droner med luftvåben, som bruges i forbindelse med militære aktioner. Men faktisk har en ny og langt mere fredelig form for disse ubemandede fly vundet stort indpas hos danske gadget-entusiaster de seneste par år. En drone i gadgetudgave er kort sagt et lille fjernstyret apparat, som du kan fjernstyre i luften, mens du står på landjorden. Dronen kan derved bruges til at tage billeder af den smukke natur eller andre slags fotos fra luften, hvilket har gjort denne gadget til et af årets allerstørste hits hos mange danske nørder, og er derfor muligvis et godt bud på årets gadget 2014.

 

Både billige og professionelle droner med kamera

Mange tror, at en fjernstyret mini-helikopter både er frygtelig dyr og ikke mindst svær at styre medmindre, at man har øvet sig i årevis. Men faktisk har salget af droner i de sidste par år som sagt været stødt stigende, hvilket samtidig har medført, at der også er kommet billige udgaver på markedet. De fleste kan komme op i en højde på omkring 100-200 meter alt afhængigt af, hvilken udgave som du investerer i.

 

De dyrere modeller adskiller sig typisk fra de billige ved at have flere propeller og være at bedre byggekvalitet. Samtidig har man også mulighed for at få modeller, der kan styres via sin smartphone, men som regel fjernstyres dronerne via en fjernbetjening. Men hvad skal man så bruge sådan en drone til – udover simpelt legetøj? Netop funktionen som et udfordrende og adspredende legetøj er en funktion i sig selv, som mange gadget-entusiaster finder interessant. Du kan sammenligne populære droner på www.dronergear.dk

 

Man kan ligeledes montere et kamera på sin drone og herefter filme eller tage billeder fra luften, som man ellers ikke ville have haft mulighed for at opnå indsigt i. Mulighederne både indenfor modeller og anvendelsesfunktioner gør altså, at du kan bruge en drone til mange sjove formål.

 

Årets gadget 2014?

På trods af at vi stadig ”kun” er i midten af året, kan titlen som årets gadget 2014 meget vel forudses at gå til de små mini-droner. Salget har som sagt været i solid vækst de senere år, og der kommer månedligt flere og flere drone-entusiaster i Danmark. Hvis du nu sidder og har fået blod på tanden til at købe din egen drone, men ikke ved hvilken model, som du skal købe, kunne en mulighed være en DJI Phantom, som eftersigende er nem at styre og ikke kræver den store erfaring for at komme godt i gang.

 

Inden du anskaffer dig dit nye stykke legetøj, skal du være klar over de såkaldte drone regler. Med dette skal det forstås, at der er visse lovmæssige rammer, som du skal holde dig indenfor, når du flyver med din fjernstyret drone. Disse regler indbefatter blandt andet, hvor højt du må flyve, i hvilke områder det er tilladt at flyve og flere andre vigtige ting, som sørger for at sikkerheden er i top og at omgivelserne omkring det område, hvor du flyver, ikke bliver generet. Du kan læse mere om regler indenfor droner på dronergear.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *